Διαδικτυακή ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης

2023-04-29 12:52

To Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, την Πέμπτη 27 Απριλίου παρακολούθησε διαδικτυακά την ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης (https://www.philology.uoc.gr) σε θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού. Το Τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης διαθέτει ένα σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραµµα σπουδών, πιστοποιηµένο µε µια από τις υψηλότερες βαθµολογίες στη χώρα.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές του παραπάνω τμήματος ενημέρωσαν τους μαθητές μας γύρω από τα βασικά µαθηµάτα και τα µαθήματα επιλογής στις κατευθύνσεις των Κλασικών Σπουδών, της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και των Θεατρικών και Κινηµατογραφικών Σπουδών.

Επίσης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την καινοτομία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ερευνητικό πρόγραμμα «Τάλως» (https://talos-ai4ssh.uoc.gr), χρηματοδοτούμενο  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εστιάζει στο ζήτημα των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Τεχνητής Νοημοσύνης.  Μπορείτε να δείτε την  παρουσίαση για το πρόγραμμα «Τάλως»    εδώ   .

H συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της δράσης συνεργασίας του σχολείου μας με τις ανθρωπιστικές σχολές της χώρας, για θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών του Προσανατολισμμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με τη καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Θώδη Γιώργου.

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίασή τους.