Ο έρωτας.....το αρχιπέλαγος

2014-02-15 11:54

14 Φλεβάρη! Mια μέρα απλή - σαν όλες τις άλλες- για πολλούς συνανθρώπους μας. Για άλλους, μια μέρα που γιορτάζει ο προστάτης (άγιος) του Έρωτα.

Μια σημαντική ημέρα, επίσης, για τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία,  και τα είδη δώρων…

Μια μέρα όμως που φέρνει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων την ερωτική λογοτεχνία.

Ο έρωτας, ήταν, είναι και θα είναι μια αγαπημένη πηγή έμπνευσης για τους ποιητές. Μέσα από τους στίχους τους, έχουν την ικανότητα να ξυπνούν συναισθήματα και αισθήσεις σε όλους εκείνους που έχουν νιώσει την πραγματική έννοια της λέξης «αγάπη».

Στον Όμιλο Φιλαναγνωσία και Σχολική Βιβλιοθήκη της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα ανθολόγιο ερωτικής ποίησης. Πολύτιμοι βοηθοί σε αυτή μας την απόπειρα οι μαθητές μας, οι μαθητές των συνεργαζομένων σχολείων αλλά και οι συνάδελφοι μας.

Ανήμερα, λοιπόν, της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε στίχους, που όλοι κατά καιρούς έχουμε διαβάσει, τραγουδήσει ή σιγοψιθυρίσει.

Το ποιητικό μας ανθολόγιο  ο έρωτας.....το αρχιπέλαγος  χαιρετίζει τον έρωτα σα γεννήτρια δύναμη ζωής και δημιουργίας. Είναι ο πρωταγωνιστής σε όλα τα ποιήματα που διαλέξαμε, το μυστικό και το παράδειγμα μιας ομορφιάς που υπάρχει γύρω μας και ονειρευόμαστε ν’ ανθίζει στη ζωή μας!

 

Οι υπεύθυνοι του Ομίλου

“Φιλαναγνωσία και Σχολική Βιβλιοθήκη„

 

Δώρα Μέντη (Γυμνάσιο), Γιώργος Θώδης (Λύκειο), φιλόλογοι

 

Ο έρωτας...... το αρχιπέλαγος